Vládce KLDR Kim Čong Un vyhrožuje: Schyluje se k válce?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vládce KLDR Kim Čong Un vyhrožuje: Schyluje se k válce?!

Kim konzultuje se svými generály, co sestřelit dřív. Za ním je mapa a mezi vyznačenými cíli jsou třeba Washington, Los Angeles anebo texaský Austin.
Kim konzultuje se svými generály, co sestřelit dřív. Za ním je mapa a mezi vyznačenými cíli jsou třeba Washington, Los Angeles anebo texaský Austin. (EPA)

To je rychlost! Mladý otylý muž se slabostí pro americký basketbal, Kim Čong Un (30), vládne Severní Koreji teprve rok a půl, ale už se mu podařilo vyděsit světové velmoci. Zrušil totiž příměří s Jižní Koreou a začal vyhrožovat Spojeným státům jaderným útokem!

Kima štvou ekonomické sankce zemí OSN, které jsou reakcí na severokorejský únorový jaderný test. Zasedl tedy ke stolu, na němž měl luxusní počítač značky Apple, a za kterým byla mapa s vyznačenými cíli v Americe, a dal se do svých imperialistických soupeřů. „Od této chvíle vstupují vztahy mezi Severní a Jižní Koreou do válečného stavu a podle toho se budou řešit všechny záležitosti mezi Severem a Jihem,“ zaznělo v oficiálním prohlášení.


Jižní sousedé dali jasně najevo, že se budou bránit. „Jakákoli provokace proti Jižní Koreji a jejímu národu vyvolá zásadní odezvu v podobě vojenské odvety bez politických ohledů,“ řekla prezidentka Pak Kun-hje. Koneckonců, v zádech má Američany, kteří nejprve poslali na přelet neviditelné bombardéry B-2, pak na společné cvičení s Jihokorejci stíhací letouny F-22 Raptor.

Ačkoliv tedy všichni berou Kimovy výhružky vážně, jde spíše o prevenci. Podle expertů totiž nemá k dispozici raketu, která by byla schopná doletět i s jadernou hlavicí až do Spojených států. Čas ukáže, jestli mají pravdu…



Autor:  vr

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.