Opilí koledníci budou zase bourat: Se štamprlí si vykoledujete malér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilí koledníci budou zase bourat: Se štamprlí si vykoledujete malér!

Opilí koledníci za volant nepatří.
Opilí koledníci za volant nepatří. (Profimedia.cz)

Kromě pomlázek, vajíček, koled a dobrého jídla patří k Velikonocům neodmyslitelně i nějaká ta štamprlička. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby přiopilí koledníci nesedali za volant.

Právě o Velikonocích kvůli tomu při nehodách úřaduje démon alkohol až čtyřikrát častěji. Nadprůměrný výskyt opilců za volantem, ale i za řidítky motocyklů či kol nebo i opilých chodců přitom můžeme očekávat už ode dneška. Jako nejnebezpečnější den se podle údajů pojišťoven ukazuje Velikonoční pondělí, kdy může počet nehod způsobených alkoholem stoupnout až o 20 procent!

Čtvero velikonočních rad

Řidič

Neřiďte opilí. Na zjištění hladiny alkoholu použijte digitální alkohol tester. V případě nehody po vás jako viníkovi bude pojišťovna chtít uhradit sto procent škody.

Spolujezdec

V případě, že je u řidiče zjištěn alkohol v krvi a vy se při autonehodě zraníte, ponesete spoluvinu za škodu.

Střízlivý motorista

Pokud vás nabourá opilý řidič, nepřistupujte na žádnou dohodu a okamžitě volejte policii a asistenční službu vaší pojišťovny.

Viník autonehody


Škoda na majetku poškozeného je kryta z vašeho povinného ručení a škoda na vašem vlastním voze je kryta z vašeho havarijního pojištění (pokud ho máte). Pokud havarijní pojištění nemáte, škodu vám nikdo neproplatí.

Autor:  aja,ja

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.