Petra (†15) umírala desítky minut: Škrtili ji kabelem, dupali jí na krk! +Názor psychologa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petra (†15) umírala desítky minut: Škrtili ji kabelem, dupali jí na krk! +Názor psychologa

Kusy těla Petry našli na skládce.
Kusy těla Petry našli na skládce. (Aha! - Jan Čada, koláž Ahaonline.cz)

Neskutečnou brutalitou se vyznačuje případ vraždy patnáctileté studentky Petry. Policie už obvinila dva mladíky z Jihlavy z velmi brutální vraždy, další z chlapců se na všechno díval. Průběh vraždy by se dal přirovnat opravdu šílenému hororovému filmu. Co na takové jednání řekl psycholog?

Jeden z podezřelých mladíků pozval Petru k sobě domů, ale pak ji z dosud neznámého důvodu vyhodil z okna. Pád z 13 metrů ale přežila, a tak ji odnesl zpět do bytu, aby ji tam ubil. K tomu si ale přizval další dva kamarády. Společně řešili, jak ji nejlépe zabít.

Anketa



Dva muži dívku škrtili nejdřív rukama, poté i kabelem od počítače a šlapali jí na krk těžkou motorkářskou botou. Po trýznění trvajícím desítky minut ji nakonec usmrtili, tělo zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. "Tělo pak skončilo na skládce v Henčově, kde jsme ho za pomoci hasičů ve středu našli," řekl bez dalších podrobností kriminalista Pavel Kubiš.



Motiv brutální vraždy zatím není zcela jasný. "Impuls násilného jednání pravděpodobně vznikl po jednání mezi dívkou a uživatelem bytu," uvedl kriminalista. Dívka se podle něj zřejmě něco dozvěděla a muž chtěl zabránit tomu, aby mohla svědčit. Obviněný dvacetiletý uživatel bytu zatím nebyl soudně trestán, druhý dvacetiletý obviněný byl třikrát odsouzen pro majetkové trestné činy. Osmnáctiletý mladík, obviněný z trestného činu nadržování, jenž je vyšetřován na svobodě, byl jednou trestán za krádež. Podle kriminalistů se všichni čtyři mladí lidé znali, dívka v bytě už několikrát předtím přespala.

Názor psychologa:

Lidé z okolí z brutální vraždy obviněného Michala (20), kteří ho označují za slušného mladíka, nemuseli podle psychologa Jiřího Brančíka poznat, co v něm je. „V takovém člověku něco během jeho života dříme a projeví se to později. U něj se to projevilo poměrně brzy ve dvaceti letech,“ míní brněnský soudní znalec. O lecčems podle něj svědčí i to, že dvacetiletý student má ve svém věku motorkářské boty. Ty podle policie záměrně použil k ušlapání dívky. „Mezi motorkáři jistě jsou slušní a dobří lidé, ale mají styl života, který je tvrdší a chlapštější,“ říká psycholog.



Autor:  ph,ČTK

Přečtěte si
zidopoti
30. 3. 2013 • 09:54

Vysvětlí jí slušně a bez nadávek co je dnes lepší a uvidíš,že změní názor. No tvůj hulvátský slovník nesvědčí o tom,že bys to uměl.

bartaiv
30. 3. 2013 • 08:58

Tak nějak jsem pátral například v obchodním rejstříku co má společného typicky "české" jméno Kisiov s Jihlavou a myslím (netvrdím že je to pravda, to je na novinářích aby nám to řekli) že východní původ se ozval ... Pokud je pravda co si myslím o kořenech "rodinky" tak se nedivím, tam je takováto primitivní agrese součástí života.

lillyli
30. 3. 2013 • 07:40

Jenže před staletími by bylo absolutně nemyslitelné, aby tak mladá dívka..ještě vlastně dítě...šla do bytu nějakého muže. Je to chyba i jejích rodičů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.