Krkavčí matka Miroslava (19): Miminko uškrtila páskem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krkavčí matka Miroslava (19): Miminko uškrtila páskem!

Fotografie
Fotografie (internal)

Případů, kdy ženy připraví o život vlastní miminko, není bohužel málo. Většinou vraždou bezbranného novorozence vyvrcholí těsně po porodu utajované těhotenství. Miroslava M. (19) ze západočeské Aše ale těhotenství utajit nechtěla. Svou měsíční dcerušku uškrtila jednoduše proto, že toužila někoho zabít a novorozeňátko se nemohlo bránit.

Miroslava M. plánovala vraždu už dlouho před tím, než porodila. Jako »trénink« uškrtila několik koťat a dva psy. Chtěla zabít i svoji mladší kamarádku, ale nakonec si to rozmyslela.

Zavraždit se rozhodla svou dcerku. Na procházce jí 19. listopadu 1993 okolo krku omotala pásek ze županu a uškrtila ji. Kočárek pak nechala na místě a utekla. Nakonec se vrátila klidně domů. K vraždě se přiznala, nezapírala, naopak působila dojmem, že je na ni hrdá.

Znalci z oblasti psychiatrie zjistili, že Miroslava M. trpěla odmítnutím své vlastní matky, která ji vychovávala velmi tvrdě, bez lásky a nakonec ji chtěla dokonce poslat do dětského domova. Micheková matku milovala i nenáviděla zároveň. „Chtěla ukázat své matce, že dokáže zabít,“ prohlásila o ní u soudu znalkyně.
Miroslava M. byla odsouzena za vraždu své měsíční dcerky k doživotí. V roce 1996 vyslyšel vrchní soud její odvolání a trest snížil na 13,5 roku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.