Pohřeb maturantky Báry (†19), kterou zabila extáze: Zákaz kondolencí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pohřeb maturantky Báry (†19), kterou zabila extáze: Zákaz kondolencí!

Bára zemřela po požití drogy na maturitním plese.
Bára zemřela po požití drogy na maturitním plese. (Aha! - David Malík, koláž Ahaonline.cz)

Hodně smutně zahájily velikonoční prázdniny spolužáci krásné maturantky Báry (†19), která se na maturitním plese předávkovala extází a zemřela. Dnes v pražském motolském krematoriu proběhl pohřeb, který svou tísnivou atmosférou jen podtrhl úplně zbytečnou smrt…

Krematorium v Motole se ponořilo do růží a květin. Chvílemi se zdálo, že proud studentů je téměř nekonečný. Obřad začal patnáct minut po desáté a byl na žádost rodiny čistě soukromý. Nakonec se sešlo odhadem přes 200 lidí, nikdo z nich ale rodině kondoloval.

Projevy soustrasti totiž rodina striktně odmítla a všechny odkázala na kondolenční knihu. U té se brzy vytvořil zástup, jak spolužáci a kamarádi Báry odcházeli od bílé rakve, vedle které byly vystavené tři velké portréty zesnulé dívky. Během obřadu bylo absolutní ticho, nikdo neřekl jediné slovo. Nakonec jen zaznělo několik oblíbených písní Báry a rakev za potlesku i pláče smutečních hostů odjížděla.

Maturantka zemřela minulý čtvrtek v Radiopaláci na pražských Vinohradech, zřejmě poté, co si vzala extázi s příliš velkým množstvím účinné látky. Dívka následně zkolabovala na záchodech, kde ji našli spolužáci. Po 40 minutách oživování konstatoval lékař smrt.



Přečtěte si
bernadette
29. 3. 2013 • 00:21

To je moc tvrdý soud. Extáze je "taneční" droga, mladí ji berou jen příležitostně, takže říkat, že feťák se pozná na první pohled, je jaksi mimo mísu. Holka si to prostě chtěla vyzkoušet a tomu by rodiče asi nezabránili. Byla dospělá, takže přivázat ji doma za nohu ke stolu asi nemohli. Prostě měla smůlu

baron49
28. 3. 2013 • 16:52

Myslím si a som o tom presvedčený, že vyhovárať sa na demokraciu je nezmyseľ, skôr by som povedal, že ľudia, priatelia, susedia, kamaráti si prestali všímať jeden druhého a starajú sa skôr len o hmotné majetky. Dávať vinu na výchovu rodičov - nezmyseľ - rodič nemôže byť všade musí aj dôverovať svojim potomkom no a ak je naštrbená vzájomná dôvera rodič - dieťa - učiteľ a iné osobnosti od maleru nie je ďaleko. Vychoval som s manželkou štyri deti - dnes sú už samostatné, majú svoje rodiny a môžem povedať, že sa so všetkým zdôverili moje deti matke ktorá bola s nimi celé dny a tomu ďakujem, že sme včas vedeli deti úkolovať aby na blbosti - marišku, či tvrdé drogy nemali čas. Niekedy stačí naštrbený vzťah učiteľ - žiak, nedávno som zažil niečo podobné nie však s drogama ale mladík nevidel iné východisko a spáchal sebevraždu len preto, že profesorka ho nechcela pripustiť k maturitám a výsledok pani profesorky bol ten, že skončil pod vlakom. Takže jednoducho povedané, myslím si,že vina je niekde uprostred asi podľa môjho, rodičia urobili určite všetko ale asi nepostrehli, že ich potomok tvrdo fetuje. Ja keď mi deti prišli s disko či iného žúru som videl a vedel koľko vypili. Zdá sa my akosi neskutočné, že to rodičia, profesori v škole či iný nepostrehli, feták je odlišný ako iný na prvý pohľad, netreba mať ani špecialne vedomosti. Takže, urobte si úsudok sami, ja som prežil na svojej koži dá sa povedať všetko, nefetoval som, poctivo som pracoval a teraz tý ktorí pracovali poctivo celý život zostali na smiech a tý ktorí chodili do basy ako na turistiku sú obdivovaný - takže tu hľadajte dôvod prečo sú naše detyi také aké sú. ...

topyr
28. 3. 2013 • 15:22

To jako přišla ta extáze za ní a zabila ji? Podle toho, co jsem četl, se ta ubohá dívka zabila sama tím, že tu drogu do sebe nacpala. Škoda mladého života, úplně nesmyslná a zbytečná tragédie, ke které nemuselo dojít, kdyby tam bylo použito trochu víc rozumu. Takhle se na to, bohužel, dá nahlížet i jako na jistou formu selekce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.