Dominikánskému imigrantovi se splnil americký sen: Vyhrál 6,7 miliardy v loterii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dominikánskému imigrantovi se splnil americký sen: Vyhrál 6,7 miliardy v loterii!

Jako první si Pedro Quezada prý koupí nové auto.
Jako první si Pedro Quezada prý koupí nové auto. (Reuters)

Pedro Quezada (44) přišel do Spojených států před 26 lety z Dominikánské republiky. Roky dřel v továrně, zadlužil se, aby zabezpečil rodinu a někdy pracoval až 18 hodin denně. Teď se mu ale život od základů změní – v loterii Powerball vyhrál 6,7 miliardy korun!

Quezada, který žije v New Jersey, si sázel pravidelně každý den tři roky. „Modlil jsem za výhru,“ říká muž. Peníze totiž zoufale potřeboval. Ikdyž tvrdě pracoval, stále měl dluhy víc než 500 tisíc korun.

V pondělí si šel jako vždy zkontrolovat svůj tiket a nemohl věřit svým očím. Všech šest vsazených čísel sedělo! „Vyhráli jsme! Už nebudeme chudí,“ volal hned své matce. Quezada oznámil, že nejdříve finančně pomůže své rodině splatit dluhy a opravit rodinný obchod a pak dalším potřebným lidem. Z celkové výhry ale nakonec dostane »jen« asi 3 miliardy korun. Nechal si totiž částku vyplatit najednou, což mu sumu snížilo na 4,2 miliardy korun, další miliardu mu vezme stát na daních.

Jackpot loterie Powerball je osmou nejvyšší výhrou ve Spojených státech. Zatím největší sumu, 12,8 miliardy korun, si v roce 2012 rozdělili tři výherci loterie Mega Millions.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.