Majitel legendárního fára Aleš Wimmer z Telče: Kapota motoru Rolls Royce? Ta se nikdy neotvírá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Majitel legendárního fára Aleš Wimmer z Telče: Kapota motoru Rolls Royce? Ta se nikdy neotvírá!

Takhle pyšně se tváří nový majitel za volantem legendární značky.
Takhle pyšně se tváří nový majitel za volantem legendární značky. (Jiří Čada)

V Česku ho vlastní necelá desítka skutečných fandů. Když se nyní Rolls Roys Silver Shadow z roku 1969, symbol luxusu britského automobilového průmyslu, objevil v šestitisícové Telči na Vysočině, způsobilo to poprask.

Majitel sběratel a muzejník Aleš Wimmer (39) ho raději po několika zkušebních jízdách historickou Telčí zaparkoval mezi exponáty svého Muzea techniky. „Po více než čtyřech desítkách let od své výroby dorazil v úplné pohodě z Anglie až sem. Ujel 1800 kilometrů s průměrnou spotřebou 17 litrů na 100 kilometrů,“ představil současný klenot muzea Wimmer.

Předchozí majitelé prý nikdy sami tento vůz neřídili. „Měli vždy své profesionální šoféry,“ zdůraznil výjimečnost vozidla telčský sběratel. „Auto má za ty roky najeto necelých padesát tisíc kilometrů. Je to výjimečný vůz pouze pro výjimečné okamžiky a pěkné počasí,“ podotkl.

Motorový prostor automobilu otevíral pro Aha! se značnou nevolí. „V technické dokumentaci Rolls Royce se neuvádí výkon motoru, neboť je prý dostačující. Stejně tak je tam zdůrazněno, že kapota motoru se nikdy neotevírá, neboť značka auta je prý dostatečnou zárukou kvality a nikdy nepotřebuje opravu,“ dodal s úsměvem Wimmer.



Přečtěte si
gordon
31. 3. 2013 • 23:37

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.