Kapela Support Lesbiens přežila svůj rozpad: Je zpátky v nové sestavě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kapela Support Lesbiens přežila svůj rozpad: Je zpátky v nové sestavě!

Support Lesbiens
Support Lesbiens (Petr Kurečka)

Kytarista Hynek Toman vzkřísil kapelu Support Lesbiens, která je po odchodu Kryštofa Michala a dalších spoluhráčů opět kompletní a připravena vyrazit na koncerty.

„Řada lidí očekávala, že se pro záchranu kapely pokusím sestavit nějaký all star team. Ale proč? Nejde přeci o hvězdná jména, ale o lidi jako takové a o chemii mezi nimi. Proto jsem se rozhlížel po muzikantech mezi kamarády“ vysvětluje Hynek Toman.

Novou sestavu Support Lesbiens společně s ním tvoří zpěvák Czenda Urbánek, klávesista Jan Andr, bubeník Radek Tomášek a baskytarista Filip Fendrych. „Mám z tohoto obsazení upřímnou radost. Jsou to všechno výborní muzikanti, kluci s nakažlivým elánem, který dává repertoáru Support Lesbiens úplně jinou energii a "drajv". Přesně to, co jsem hledal,“ pochvaluje si Toman.

Czenda do nových Support Lesbiens přešel z kapely Post-it, kterou teď čeká tvůrčí pauza. Bubeník Radek Tomášek a baskytarista Filip Fendrych zvládnou nadále působit i ve své domácí sestavě Clou.

„Naživo se v nové sestavě prvně představíme 25.května ve Velkém Meziříčí na charitativní akci Muzikanti dětem. Budeme hrát samozřejmě stávající hity Support Lesbiens, které ale už v dubnu doplníme o nový singl. Celé album pak plánujeme vydat po skončení festivalové sezóny a to na konci října a k němu uspořádáme tři koncertní křty v Brně, Ostravě a Praze. Pražský křest už je v tuto chvíli potvrzen na 4.12. do Paláce Akropolis. Menší turné bychom si rádi dali na jaře příštího roku,“ prozrazuje plány Hynek Toman.

 

Autor:  cam

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.