Petr B. (26) zabil matku a babičku. Dostal směšný trest | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Petr B. (26) zabil matku a babičku. Dostal směšný trest

Petr B. deset let užíval drogy.
Petr B. deset let užíval drogy. (Foto Aha! – Petr Novotný)

V záchvatu paranoidního šílenství zavraždil loni v lednu doma v České Lípě zfetovaný Petr B. (26) brutálním způsobem svou matku (†60) a babičku (†80). Tělo mámy rozbodal víc než sto ranami nožem, babičky čtyřicetkrát. Trest? Doslova výsměch, jen devět let vězení!

Verdikt mu včera potvrdil i Vrchní soud v Praze, po odpykání trestu by měl zamířit do detenčního ústavu. „Už nikdy nebudu klidně spát. Mám velký strach z toho, že až vyjde na svobodu, bude mě kontaktovat, ví, kde bydlím,“ uvedla Petrova sestra, která pro něj chtěla co nejpřísnější trest.

Její bratr si přes deset let užíval doslova koňských dávek pervitinu. Spolu s násilnými počítačovými hrami byly drogy jediná náplň jeho života. Vzhledem k toxickému šoku, ve kterém vraždu spáchal, ale není za čin zodpovědný. Viněn byl jen za opilství.


Přečtěte si
majojo
13. 3. 2013 • 21:59

Jestli sis nevšiml, tak justice si dělá pr.del ze spravedlnosti, a dokoncce i práva, což je zkur.vená spravedlnost, již drahně let.

janouch62
13. 3. 2013 • 21:35

by jsem poslal do toho lochu taky.

frannes
13. 3. 2013 • 18:14

Něco je špatně ve státě dánském,za vraždu dvou lidí (matky a babičky) 9 let,pak pohoda v detenci. Nebudu mluvit o tomto konkrétním případu,ale šíře o tom,kam až by měla sahat svoboda jednotlivce,různí ochránci lidkých práv by snad nejraději viděli absolutní svobodu,máš špatnou náladu,někoho zmlať,co,že je nevinný,měl bý jinde.Máš chuť na ženu,nějakou si vyber a konej,mohla taky být zrovna jinde. Svoboda jednotlivce nutně musí v právním státu končit tam, kde zasahuje do svobody jiného,ohrožuje jeho život,zdraví a majetek.Krádež je krádež ,nějaké sociální důvody neplatí,poškození zdraví nebo dokonce vražda jsou nepřípustné,pachatel musí pocítit trest a společnost musí před ním být ochráněna,třeba i doživotně.Kolik bylo případů,že někoho pustili na vycházku apod. a on ublížil,zabil,znásilnil.Co je lepší,natrvalo ochránit společnost slušných občanů za cenu doživotní ztráty volnosti pachatele,nikdo nemůže definitivně zaručit,že čin nezopakuje.Nemluvím o vězení,po trestu trvalá detence v nějaké skupině izolované od vnějšího světa kde by bylo možné pracovat,bavit se,jen ne se dostat do vnějšího světa.K tomu absolutní potření narkotik,žádná vlastní potřeba,okamžitě po zjištění detox a izolace na určitou dobu (na úkor dovolené) s finanční sankcí.Tvrdě postupovat i proti tanečním drogám,překupníkům(cizinci trest plus vyhoštění trvalé),zásah vést i proti tvrdému alkoholu,kouření.Tak jak je běžně vyžadován výpis z trestního rejstříku při žádosti o práci,zavést i povinnou zkoušku na drogy,u profesionálů v armádě,policii,řidičů hromadné a nákladní dopravy systém pravidelné nebo namátkové kontroly na narkotika,pozitivní řešit dle zákoníku práce.Nepříčetnost vlivem návykové látky (narkotika,alkohol) by neměla mít vliv na výši trestu,vražda jako nevratný čin nemůže mít polehčující okolnosti ,snad jen jako prvek obrany při ohrožení života nebo zdraví sebe nebo blízké osoby druhou osobou.Je třeba se učit i v jiných zemích,pro jednoduché případy (drobmé krádeže mrvačky,napadení apod.

gordon
13. 3. 2013 • 14:02

to si justice dělá p.r.d.e.l, jinak se to nedá nazvat,promiňte!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.