Zmlácený Tomáš (34) ze supermarketu: Řekl mi, co čumíš a začal mě řezat! +VIDEO | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zmlácený Tomáš (34) ze supermarketu: Řekl mi, co čumíš a začal mě řezat! +VIDEO

Tomáš se stal obětí nejen maniaka, ale i lidské liknavosti.
Tomáš se stal obětí nejen maniaka, ale i lidské liknavosti. (Koláž Ahaonline.cz)

Facky, rány pěstí, kopání do hlavy. Tak napadl útočník (33) jednoho z návštěvníků jesenického obchodního centra. Zatímco svou oběť skoro dvě minuty brutálně bil a kopal, ostatní nakupující se tvářili, jakoby nic.

Útok, při kterém šlo o život! Tak vypadalo, napadení které se stalo na začátku března v Jeseníku. „Útočník přistoupil k sedícímu a nic netušícímu muži. Bez jakéhokoliv podnětu jej začal napadat. Když ho za oděv strhl na zem, bušil do něj pěstmi a přidal i kopy do obličeje. I přesto, že se napadený muž vůbec nebránil, agresor pokračoval v útoku dál,“ popsala incident policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Nikdo mu nepomohl

Zarážející je, jak na na útok reagovali lidé kolem. Místo aby napadenému přišli na pomoc, nebo zavolali policii, po celou dobu jen lhostejně procházeli kolem. Nejvíc šokující je chování mladého páru, který se po celou dobu napadení nerušeně líbali jen několik metrů od místa incidenu. Záchranku zavolal až strážník, který událost viděl na videu. Násilník byl rychle zadržen.

Hrozí jim dva roky

Útočník může jít za těžké ublížení na zdraví až na deset let do vězení. Potrestáni ale mohou být i lidé, kteří oběti útoku nepomohli. „Pokud situace ohrožuje zdraví a život jiné osoby, může se jednat o trestný čin neposkytnutí pomoci,“ řekl právník Kryštof Kruliš. Lidé podle něj takto reagují často. „Čím víc lidí takové události přihlíží, tím menší je pravděpodobnost, že někdo zasáhne. Většinou se všichni spoléhají na to, že to udělá někdo jiný,“ dodal.

Napadený Tomáš

Napadeným je Tomáš (34) z Jeseníku, který v obchodním centru čekal na kamaráda. „Nejprve mi řekl: Co čumíš? a pak to byla rána za ránou, kopanec za kopancem,“ popisuje. „Volal jsem o pomoc, pak už se jen schoulil na zem,“ dodal Tomáš s tím, že prožil hroznou bezmoc, když lidé procházeli kolem a nikdo mu nepomohl.




Přečtěte si
opportunity
25. 3. 2013 • 08:21

je ochranka. Kde byla? Chránila zboží a buzerovala babky, co mají v tašce?

opportunity
25. 3. 2013 • 08:20

danuska555
14. 3. 2013 • 00:21

A vite proc?! Protoze se lide boji nasich zkurvenych zakonu, pac ten kdo by to nahlasil, ten by s tim mel vetsi opletacky, nez P a c h a t e l. !! Tak je to! Vlada at se chytne za rypak. a zakony okamzite zmeni. To vis oni se neboji, maji vsichni ochranku. z nasich dani!! Darmozrouti!?ť

henes
13. 3. 2013 • 21:57

Nikdo mu nepomohl Zarážející je, jak na na útok reagovali lidé kolem. Místo aby napadenému přišli na pomoc, nebo zavolali policii, po celou dobu jen lhostejně procházeli kolem. A to se divíte? Hajzlovi něco udělat tak se to obrátí proti Vám.

stryda
13. 3. 2013 • 18:41

Jednou jsem se zastal a byla ztoho podminka 18mesicu na 2 roky uz nikdy chranim jen svou rodinu

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.