Tragédie na Mánesově mostě: Chlad, marnost i únava! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tragédie na Mánesově mostě: Chlad, marnost i únava!

Libora K. ve Vltavě hledal i policejní potápěč Ondřej Obrman.
Libora K. ve Vltavě hledal i policejní potápěč Ondřej Obrman. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Tělo Libora K. (42), kterého s jeho partnerkou smetlo auto v úterý večer z Mánesova mostu do Vltavy, je stále nezvěstné. I včera ho hledali policisté z poříčního oddělení Praha. Co všechno od úterního večera do včerejška při marném pátrání prožívali? O své pocity se s Aha! podělil jeden z potápěčů Ondřej Obrman (35). Nejhorší prý byl chlad, proud a špatná viditelnost.

Úterý: Všechny posilovala naděje
„Bezprostředně po nehodě nevíte, do čeho jdete. Nevíte, kde se budete potápět, jaká je voda. Je to nepříjemná nejistota, ale energii člověku dodává naděje, že ještě může někoho zachránit,“ říká Obrman. Záhy potápěči pocítili nevlídnost Vltavy, která měla jen 2 °C. „Je nejhorší, když začnou mrznout ruce,“ dodává potápěč. Baterky prý všem nabilo vytažení první oběti Jindry K. (†43), kterou se podařilo na břehu oživit. Muže ale neobjevili.

Středa: Hledalo se už jen tělo
„Šli jsme do toho s tím, že je třeba vytáhnout lidské tělo. Čím více podrobností víte, např. co ten člověk dělal, že měl děti, o to máte horší pocit,“ objasňuje Obrman. Potápěči pátrali v hloubce od šesti do 3,5 metru. Viditelnost byla na 30 až 50 cm, místy byla úplná tma. „Okolí prohledáváte jen pohmatem. Když vám těsně před nosem proplave ryba, leknete se. Spoléháte se na návodčího, který vás navádí z lodi. Bez něj by potápěč ztratil orientaci a odnesl by ho proud,“ dodává.



Čtvrtek: Byla cítit únava
Třetí den už všichni cítili únavu. Pátralo se již s pomocí mobilního sonaru, který registruje předměty do 15 m na každou stranu. „Když displej zobrazí nějakou věc, která by mohla odpovídat tělu, místo označíme bójkou a potápěč jde opět ke dnu, aby předmět prozkoumal. Už to vypadalo, že jsme ho našli, ale nakonec to bylo jen křoví,“ říká Obrman.

Pátek: Prohledávali břehy
Včera policisté prohledávali okolí břehů od Mánesova mostu až na konec Prahy. Proud ve Vltavě je silný, tělo mohl odnést poměrně daleko. Nedávno skočil do Vltavy sebevrah a jeho ostatky byly za pár dnů nalezeny až u Mělníka.



Rodinná tragédie

Libor K. (42) a jeho družka Jindra K. (†43) z Blanenska přijeli do Prahy v úterý. Druhý den ráno měli předváděčku své rodinné cateringové firmy. Cestou na večeři je na Mánesově mostě smetl do Vltavy VW Polo řízený seniorem (67). Ženu záchranáři vylovili a oživili, v nemocnici však zemřela. Zůstala po ní dcera (18), kterou čeká maturita.  



Přečtěte si
marmat
10. 3. 2013 • 22:35

Řidič a obě spolujezdkyně jsou pod "ochranou" jako UFO ??? Nevíme dosud MIMOŘÁDNĚ NIC o výslechu o výsledcích rozborů krve-prostě 00 NIC ! Všem, kteří tam jezdí je ale 100% jasné, že řidič musel jet aspoň 100km/hodinu, aby DOKÁZAL bohužel to, co dokázal

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.