Přežili jen dehydrovaní Uny (4) a Vanilka (1): Zrůda utýrala tři psy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Přežili jen dehydrovaní Uny (4) a Vanilka (1): Zrůda utýrala tři psy!

Psi se zotavují v útulku v Němčicích na Rokycansku. Starají se o ně Květa Spalová (vlevo) a Ilona Grünwaldová.
Psi se zotavují v útulku v Němčicích na Rokycansku. Starají se o ně Květa Spalová (vlevo) a Ilona Grünwaldová. (Zbyněk Schnapka)

Velmi drastické týrání psů otřáslo lidmi v Mýtě na Rokycansku. Týdny tam hladem a žízní na jedné zahradě trpělo pět psů. Dvě štěňátka a fenka strádání nepřežili. Jen dospělý pes Uny (4) a štěňátko Vanilka (1) zůstali jako zázrakem na živu.

Psi živořili na oplocené parcele, kde se brodili ve výkalech, měli hlad a před zimou se mohli ukrýt jen do malinkého kotce. „Našli jsme mrtvou fenku křížence německého ovčáka a dvě uhynulá štěňátka. Jeden dospělý pes a jedno štěňátko byli ještě naživu. Ošetřil je přivolaný veterinář,“ řekla Jana Tomková z ředitelství policie v Rokycanech.

Hafani skončili v psím útulku v Němčovicích, kde se o ně vzorně starají. „Když je sem přivezli, byly dehydrovaní a měli strašný hlad. Mysleli jsme, že štěně nepřežije. Ale Vanilka je bojovnice a pomalu se zotavuje,“ uvedla Květa Spalová (61). Policejní vyšetřování komplikuje fakt, že psi uhynuli na pozemku, který jeho majitel pronajímá. Zrůdě hrozí až tři roky vězení.


Autor:  zb

Přečtěte si
andys8
11. 3. 2013 • 12:39

To na ně nemohli upozornit dříve ??

zadnice
11. 3. 2013 • 10:06

Zrůdě by nehrozily tři roky, ale dostala by je natvrdo!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.