Kubík (3) se od narození pere s mozkovou obrnou: Nemá peníze na léčbu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kubík (3) se od narození pere s mozkovou obrnou: Nemá peníze na léčbu!

Kubík s maminkou Marií a tatínkem Miroslavem.
Kubík s maminkou Marií a tatínkem Miroslavem. (Zbyněk Schnapka)

Kdyby se vyhlašovaly ceny pro největšího bojovníka, malý Kubík (3) z Nové Vsi na Domažlicku by si ji zasloužil. Už od narození se pere s dětskou mozkovou obrnou. Sice je na úrovni ročního dítěte, ale jeho stav se péčí rodičů lepší. A klučina by na tom mohl být ještě lépe, kdyby byly peníze na drahou léčbu.

Když přišel Kubík na svět, nedýchal. Lékaři ho však oživili, později u něj ale diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu. „Navíc špatně vidí a slyší. Byl bych rád, kdyby někdy mohl sám chodit. Teď jen leze,“ říká tatínek Miroslav Sedláček (35).

Kubíkovi by podle lékařů mohla pomoci speciální léčba ve slovenských Piešťanech, původně vyvinutá pro potřeby ruských kosmonautů. „Statistiky ukazují, že u 98 procent pacientů se po ní projeví zlepšení,“ tvrdí maminka Marie Korečková (42). Čtrnáctidenní léčba stojí 100 tisíc korun a pojišťovna ji nehradí. Rodiče ale tolik peněz nemají.

Peníze za víčka

Rodiče začali pro Kubíka sbírat víčka z PET láhví. „Až je prodáme, budeme mít peníze na léčbu,“ vysvětluje tatínek sílu firemních programů. Jenže, než se tak stane, může uplynout ještě hodně vody...


Autor:  zs

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.