VIDEO! Lední medvíďata v brněnské zoo: Matka má plné tlapy práce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIDEO! Lední medvíďata v brněnské zoo: Matka má plné tlapy práce!

Medvíďata se mezi sebou kočkují...  ...a zabrat dávají i své mámě Coře.
Medvíďata se mezi sebou kočkují... ...a zabrat dávají i své mámě Coře. (zoo Brno)

Dvojčata ledních medvědů v brněnské zoo už nevypadají jako malé myši. Pěkně rostou a medvědice Cora má plné tlapy práce, aby je v porodním boxu, který ještě neopustila, »ukočírovala«.

Prckové po mámě skotačí, kočkují se mezi sebou a nesmírně je baví zkoumat »komín«, kterým chovatel hází Coře makrely, jablka a mrkev. „Cora má východ z výběhu stále otevřený a je na jejím rozhodnutí, kdy z boxu vyjde a vezme mláďata na první vycházku,“ řekla včera Aha! mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Video se připravuje ...
 

Zatím máma svým velkým tělem východ zalehává, aby si mohla zdřímnout a zvídaví medvídci jí přitom bez kontroly nepláchli ven. Ošetřovatelé očekávají, že rodinku ven vylákají teplejší jarní dny. Pro veřejnost je okolí výběhu stále uzavřené. Lidé ale mohou na stránkách zoo hlasováním pro medvíďata vybírat jména. Jejich pohlaví zjistí ošetřovatelé až při prvním očkování.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.