Karel Hart ztratil při havárii syna Viktora (†21): Tu tragédii prožívám den co den! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Karel Hart ztratil při havárii syna Viktora (†21): Tu tragédii prožívám den co den!

Karel Hart nikdy řidiči, který mu zabil syna, neodpustí.
Karel Hart nikdy řidiči, který mu zabil syna, neodpustí. (Foto Aha! – Marek Hofman, ara)

Byl to skvělý kluk. Hodný syn a výborný student. Viktor Hart (†21) byl jednou z dvaceti obětí havárie u Nažidel. Jeho otec Karel Hart (65) dodnes nepřestal bojovat za potrestání viníků nehody a roky se soudí.

„Dal bych za svého kluka život. Když jsem ho ale viděl v trávě mrtvého, všechno se mi zhroutilo,“ říká o tragických momentech před deseti lety Karel Hart. V té chvíli se rozhodl, že nedopustí, aby řidič Pavel Krbec (58) z nehody vyvázl bez náležitého trestu.

Řidič dostal za nehodu osm let vězení, jenže polovinu trestu mu chtěl soudce odpustit. „To jsme nemohli nechat jen tak být. Vždyť zabil dvacet nevinných lidí. Napsali jsme proto soudci dopis, kde jsme ho poprosili o přezkoumání Krbcovy žádosti. Soud mu nakonec pobyt ve vězení ještě o rok protáhl,“ dodal Hart.

Rodina vysoudila za smrt syna statisícové odškodné, tahanice ale nepřestaly dodnes.

„Právě jsem sepsal další soudní připomínku proti rozsudku Vrchního soudu z roku 2012, kde se Krbec domáhal ochrany osobnosti,“ podotýká Hart. „Život syna nám to nevrátí, ale nemůžu jen tak sedět a nic nedělat,“ uzavřel zdrcený otec.

Viktor Hart (†21)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.