Po tragické nehodě muže ve Vltavě stále nenašli: Žena »z mostu« zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Po tragické nehodě muže ve Vltavě stále nenašli: Žena »z mostu« zemřela!

Ženu se podařilo na břehu Vltavy oživit, k ránu ale v nemocnici zemřela.
Ženu se podařilo na břehu Vltavy oživit, k ránu ale v nemocnici zemřela. (David Malík, HZS Praha - Jan Kostík)

Konec nadějí. Zbývají slzy a smutek. Jediná dobrá zpráva, která přišla po tragické nehodě na pražském Mánesově mostě, při níž v úterý kolem 19. hodiny najel řidič (67) VW Polo do skupinky lidí a dva nárazem katapultoval z výšky do Vltavy, včera časně ráno zhasla. Žena (†43), kterou se podařilo záchranářům z řeky vytáhnout a ještě na břehu ji oživit, v nemocnici vážným zraněním podlehla.

S největší pravděpodobností je po smrti i její partner (42). Po něm včera celý den ve Vltavě a v jejím okolí pátrali policisté a hasiči. Po muži doma zůstala dcera (18), po ženě syn (17). Dvojice přijela z Blanenska do Prahy na firemní akci. Pak zamířila ještě na romantickou procházku. „Chtěli si zajít na večeři,“ řekl Aha! zdroj, který pár znal.

Jenže se ocitli ve špatnou chvíli na špatném místě, vteřiny rozhodly o jejich tragickém osudu. Zachránit se neměli šanci. Řidič ve VW vjel podle svědka nejdříve na chodníku ve svém směru jízdy, pak řízení strhnul a narazil do zábradlí vlevo, kde šla dvojice.

Řidič nebyl opilý

Jak k nehodě došlo, zatím není jasné. Policie prověřuje několik verzí – příliš rychlá a riskantní jízda, technická závada, zdravotní problémy řidiče. Prozatím je jisté, že senior nebyl opilý. „Po zdokumentování nehody jsme jeli do nemocnice kvůli zjištění zdravotního stavu řidiče. Nešlo v žádném případě o výslech, ten bude možný, až to jeho psychický stav dovolí,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Viníkovy nehody hrozí až osm let vězení.



Autor:  aja,jh,rvs,mal

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.