VIDEO Masarykova prezidentská toaleta: Tento záchod čeká na Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

VIDEO Masarykova prezidentská toaleta: Tento záchod čeká na Zemana!

Miloš Zeman podědil toaletu po Masarykovi
Miloš Zeman podědil toaletu po Masarykovi (koláž Ahaonline.cz)

 Pro výkon hlavy státu jsou důležité nejen pohodlné kancelářské křeslo a bytelný pracovní stůl. Prostor, kam i císař pán, pardon, prezident chodí sám, musí také poskytovat dostatečný komfort. A deníku Aha! se podařilo dostat do míst, která mají zaručit tělesný komfort budoucí hlavy státu Miloše Zemana (68, SPOZ).

Toaleta, o níž je řeč, se nachází mezi společenským salonem, někdejší jídelnou a dalšími reprezentačními prostory Nového královského paláce Pražského hradu. Jen pár metrů od nich je totiž prezidentova kancelář.
Místnost nechal vybudovat téměř před sto lety první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk. Dřevem obkládaná toaleta je dílem významného slovinského architekta Josipa Plečnika.

Video se připravuje ...

Ten se postaral i o Masarykův byt o patro výše. Právě v něm možná bude s největší pravděpodobností bydlet i Miloš Zeman, který ovšem zatím definitivně neřekl, kam se po inauguraci nastěhuje.
Dveře záchodu ovšem nezasvěcený zaručeně přehlédne. Jsou totiž ukryty v širokém dveřním rámu mezi salony. Klika mezi dřeveným zdobením není poznat. Samotné prostory ale nenabízejí větší komfort, než mají lidé v podhradí. Na jednu věc, která je pro našeho prezidenta nezbytná, ale architekt Plečnik na záchodě zapomněl. Chybí tu popelníček...



Autor:  ex

Přečtěte si
majojo
9. 3. 2013 • 00:29

To už fakt nevíte, kam strčit rypák?Tak za sebou aspoň spláchněte.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.