Nemáte náladu? Jezte jídlo, které vás rozveselí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nemáte náladu? Jezte jídlo, které vás rozveselí!

Jezte jídlo, které vás rozveselí!
Jezte jídlo, které vás rozveselí! (Profimedia.cz)

Máte náladu pod psa? Už se nemůžete dočkat jarního sluníčka? Zkuste proti špatné náladě zabojovat tím správným jídlem! Vhodně zvolené antioxidanty, vitaminy a minerály dokážou proměnit vaši mrzutost ve stav mnohem příjemnější.

Čokoláda

(antioxidanty)

Je skutečně zdrojem štěstí, protože obsahuje antioxidanty, flavonoidy a kofein, které mají stimulační účinky. A k tomu nám blaho na jazyk přinese i její lahodná chuť. Ale pozor! Platí to především o tmavé čokoládě s vysokým podílem kakaa.

Vejce

(vitamin B12 a D)

Vejce nás přiměřeně rozveselí. Obsahuje vitamin D, který obvykle člověk získává ze slunečního záření. Jak je známo, cítíme se dobře už při samotném pobytu na slunci. Přísunem vajec, mléka nebo rybího tuku ale můžeme vznik vitaminu D podpořit.

Ořechy

(omega-3 mastné kyseliny)

Dopřejte si čas od času i tučnější oříšky, jako jsou kešu, vlašské nebo para ořechy. Obsahují totiž omega-3 mastné kyseliny, které vám pomohou od zasmušilosti. Množství těchto prospěšných kyselin obsahují i ryby.


Banány

(hořčík)

Pro zahnání špatné nálady sáhněte po banánu. Toto oblíbené ovoce obsahuje hořčík, který je protistresový, a také tryptofan – aminokyselinu, která se v těle mění na hormon štěstí serotonin.

Špenát

(kyselina listová)

Což takhle dát si špenát? Obsahuje kyselinu listovou neboli vitamin B9napomůže vaší nervové soustavě cítit se lépe. Kyselinu najdete také v salátech a brokolici, a dokonce i v celozrnných obilovinách.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.