Klaus po žalobě Senátu na jeho údajnou velezradu: Chtějí mě očernit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Klaus po žalobě Senátu na jeho údajnou velezradu: Chtějí mě očernit!

Václav Klaus
Václav Klaus (Aha - Petr Novotný)

„Je to pokus očernit mé prezidentování.“ Tak včera komentoval prezident Václav Klaus žalobou Senátu na jeho údajnou velezradu. „Jsem smutný z toho, kam mohla naše politika klesnout,“ doplnil. První takový případ v Česku pochopitelně poutá celosvětovou pozornost.

Končící hlava státu včera v souvislosti s postupem Senátu zdůraznila, že nechce používat ostrá slova či výroky, kterými by „přilévala olej do ohně“. „To, že to je politický souboj a politický záměr a pokus očernit mé prezidentské období od jisté skupiny lidí, je evidentní,“ poznamenal Klaus s tím, že v žalobě Senátu na údajnou velezradu nejde o jeho skutečné přečiny.

Také někteří poslanci ODS označili verdikt horní komory za nízký, pomstychtivý a ubohý. „Tímto rozhodnutím se ti, kteří pro něj hlasovali, pokusili zbaběle vypořádat s Václavem Klausem,“ shodli se.

Historicky první žalobu pro údajnou velezradu za lednovou prezidentskou amnestii už nicméně včera obdržel Ústavní soud. Rozhodnout by mohl na konci března. Včera už ale oznámil, že kontroverzní novoroční amnestií se zabývat nebude.

Ať tak, či onak, díky Klausovi a Senátu je opět o Česko celosvětový zájem. Případ totiž poutá pozornost nejen v Evropě, ale i za oceánem.

Autor:  ČTK,poe

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.