Pět příšerných kolegů v práci: Jak na ně vyzrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pět příšerných kolegů v práci: Jak na ně vyzrát!

Lezou vám kolegové na nervy?
Lezou vám kolegové na nervy? (scom)

Možná je také znáte. Nezavřou pusu, pomlouvají, páchnou, posmrkávají nebo si pořád na něco stěžují. Kolegové prostě umí brnkat na naše nervy desítkami různých způsobů. Existují ale způsoby, jak na ně vyzrát. Stačí určit typ kolegy a pak zvolit vhodnou taktiku. Tady jsou ty nejčastější.

Fňukal
Chrchlá, sípe, ale do práce se kupodivu den co den doplazí. Mluví jen a jen o svých zdravotních problémech a okázale dává najevo, že by raději zůstal doma. Jeho oblíbenou větou je: „Kdybych mohl, nikdy bych do práce nešel, ale kdo by to za mě udělal.“
Jak na něj: Vyhýbejte se mu, protože tak aspoň nic nechytnete. A když už není zbytí, snažte se přebít jeho bolístku nějakou větší. Například, pokud chrchlá, můžete zmínit strýce, který chrchlal úplně stejně a byla to tubera…

Drbna
Klevetěním dokáže strávit přes polovinu pracovní doby. Před jejími výmysly není nikdo v bezpečí a její pomluvy vám můžou zničit nejen kariéru, ale i soukromý život. Její nebo jeho (jsou i drbny mužského pohlaví) klevety jsou zábavné, ale jen do té doby, než začne drbat o vás.
Jak na ni: Pamatujte si, že cokoli před ní řeknete, pošle dál. Proto jí neříkejte raději vůbec nic. Když jí nedáte žádné informace, nemůžou se vám oklikou vrátit patřičně vyšperkované.

Smraďoch
Poznáte ho po čichu. Pohromou je sice hlavně v létě, ale ani v zimě před ním nejste v bezpečí. V domnění, že se v chladu lidé nepotí, se převléká ještě méně často než obvykle. Někteří smraďoši o své »vůni« ani nevědí.
Jak na něj: Zkuste mu položit na stůl deodorant nebo mýdlo. Pokud mu to nedojde samo a nemáte srdce jít s pravdou ven, zařiďte, že budete sedět v jiné místnosti.

Prudič
Milionem drobností umí z pracovního dne udělat peklo. Nezáleží na tom, jestli huláká, posmrkává, praská klouby, kouše si nehty nebo cvaká propiskou. Důležité je, že vás svým zlozvykem vytrhuje z práce. Nedokážete se kvůli němu soustředit a děláte stále více chyb.
Jak na něj: Máte jen dvě možnosti. Buď si na jeho zlozvyk zvyknete, nebo vyrazíte do protiútoku. Jak na to? Ozvěte se, a vysvětlete mu, co vám vadí.

Flákač
Neustále se tváří zaneprázdněně a vyčerpaně. Když je ale třeba opravdu máknout, má milion výmluv. Svou hru na práci má zvládnutou dokonale. Všichni ostatní vedle něj vypadají jako lenoši. Smůla je, že na to často skočí i šéf a flákač je při psaní prémií na prvním místě.
Jak na něj: Pokud to jde, nikdy s ním nepracujte na společném úkolu. Všechna práce zůstane na vás, ale smetanu slízne on.

Autor:  růž

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.