Trpasličí pinč zpráskal rozzuřeného býka a zachránil paničku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Trpasličí pinč zpráskal rozzuřeného býka a zachránil paničku!

Nicole a Ajke jsou nejlepší kamarádi.
Nicole a Ajke jsou nejlepší kamarádi. (Foto pro Aha! – Nicole Marková)

Dnes tříletý trpasličí pinč Ajke byl jako každé jiné štěně zvědavý a rád všechno prozkoumával. Jenže na rozdíl od jiných psích prcků se mu tím podařilo dostat svou paničku do pořádné šlamastyky – stála tváří v tvář nazlobenému býkovi! Když už to vypadalo, že ji roznese na kopytech, Ajke se ukázal být velkým, nebojácným psím kovbojem a rohatého běsnícího tvora zahnal na útěk!

„Byl ještě malý psí prcek, který čenichal všude, ničeho se nebál a myslel si, že dokáže všechno, protože je ten největší pes na světě,“ vzpomíná nyní už s úsměvem na rtech Ajkeho panička Nicole Marková (19).

Vymklo se to z tlapek
Při jedné z procházek k lesu jejího pejska zaujalo stádo dvou set krav, vůbec ho nezajímalo, že na něj jeho panička volá, aby přišel zpět. „Kdo by se ale vracel, když vidí něco tak velkého a připraveného k vystrašení? A tak mezi ně vběhl a začal štěkat a prohánět je. Pro Ajka to byla zábava do chvíle, než se mu to vymklo z tlapek,“ líčí Nicole. Vystrašené krávy začaly zmateně pobíhat okolo pejska a jedna jej dokonce nakopla, až kousek odletěl. Vtom se pro něj vrhla panička, která také schytala několik ran.



Psí kovboj
Pak ale přišlo něco horšího, stádo se uklidnilo a před Nicole svírající v náručí Ajka se objevil velký plemenný býk, kterému se nelíbilo, že mu malý psík plaší stádo. „Srdce se nám rozbušilo. Najednou se ale Ajke vyrval z mého objetí a rozběhl se k býkovi,“ vzpomíná Nicole. Pejsek ho začal kousat do nohou, do hrudníku a snažil se ho odehnat. Pak ho vší silou kousl do břicha! „Tím býka splašil, takže začal utíkat pryč. Ještě chvíli jsem se z toho vzpamatovávala a pak jsme spolu s mým psím hrdinou rychlým krokem opustili pastvinu. Od té doby je rozvážnější, než se někam rozběhne,“ dodává zachráněná panička.

psí hrdina Ajke



Můj malý velký hrdina
Více neuvěřitelných psích příběhů naleznete v soutěži na www.mujhrdina.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.