Kouzelník Zeman: Ze svého řidiče udělal během měsíce elitního policistu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kouzelník Zeman: Ze svého řidiče udělal během měsíce elitního policistu!

Miloš Zeman se svým řidičem.
Miloš Zeman se svým řidičem. (Ladislav Křivan,Zbyněk Pecák / Blesk)

A je to! Napřed se z výsledku prezidentské volby samým štěstím jen objímali, teď už je z osobního řidiče Miloše Zemana (68) šofér prezidentské limuzíny a policista. Jak moc tím příští hlava státu riskuje?

To, že si Zeman s sebou na Hrad vezme svého řidiče, bylo zřejmé hned po jeho zvolení. „Určitě si ho vezmu, stejně jako tajemníka,“ nechával se slyšet. A jeho slova teď dostávají podobu. Za volantem černé prezidentské limuzíny s označením policie už sedí jeho osobní řidič, ještě před 14 dny »civil«.


Bezpečnostního experta Andora Šándora to lehce rozhodilo: „Popravdě řečeno jste mě teď trošku zaskočili.“ Vzápětí ale připustil, že posadit za volant prezidentské limuzíny vlastního šoféra je ze strany Miloše Zemana mnohem lepší nápad, než když chtěl, aby ho chránila soukromá bezpečnostní agentura. „Dovedu si totiž představit, že řidič, kterého pan prezident chce, projde speciálním výcvikem pro řízení vozidla za zvláštních okolností, třeba v ohrožení, pokud dokonce už ten výcvik nemá z nějaké soukromé bezpečnostní agentury. Pak už to je jen otázka domluvy mezi policií a kanceláří nově zvoleného prezidenta,“ vysvětlil s tím, že podrobit se speciálnímu výcviku zabere dny, maximálně týdny.


A proč si Zeman na svém řidiči tak trvá? „Vozí mě už čtyři roky a máme spolu velice kamarádský vztah, tykáme si,“ vysvětlil budoucí prezident.



Autor:  poe

Přečtěte si
anezat
27. 2. 2013 • 20:10

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.