Slavný křest v pražské zoo: Dorazí Gott, Bílá i Poborský! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Slavný křest v pražské zoo: Dorazí Gott, Bílá i Poborský!

Maličký hodně času stráví s mámou, tak ho ale ráda předává i jiným samicím
Maličký hodně času stráví s mámou, tak ho ale ráda předává i jiným samicím (Karel Kopáč)

Dva měsíce jsou už gorilímu samečkovi, kterého loni 22. prosince porodila v pražské zoo samice Kijivu. V neděli bude mít maličký svůj slavný den. Bude pokřtěn. A přijdou hvězdy. Karel Gott, Lucie Bílá i fotbalista Karel Poborský.

Podle aktuálních informací z pavilonu goril si Kijivu (19) poslední dobou jako zasloužilá máma ráda odpočine. „Mládě hodně půjčuje Shindě a Kambě, také ho pokládá na zem, kde se malý snaží začít lézt,“ prozradil mluvčí pražské zoo Michal Šťastný. Malému průzkumníkovi to ale zatím moc nejde.


Každým dnem ale už chovatelé očekávají další porod v gorilí skupině. Rodit totiž bude Kamba (40). Ta se už jednou v pražské zoo pokusila na svět přivést mládě, ale nepodařilo se… Od té doby má slabé srdce a chovatelé se porodu obávají.


A ještě k nedělnímu křtu. Odehraje se tedy 3.3. ve 13 hodin. Kdo bude opravdu kmotrem nového gorilátka a jaký bude program, zatím zoo úzkostlivě tají.





Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.