Amnestovaný kriminálník surově ubil Miroslavu (†42) tyčí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Amnestovaný kriminálník surově ubil Miroslavu (†42) tyčí!

Těžce zraněnou ženu považovali svědci za opilou. (Ilustrační foto)
Těžce zraněnou ženu považovali svědci za opilou. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Vražda, která svou brutalitou překvapila i zkušené kriminalisty. Miroslavu V. (†42) pachatel brutálně zbil tyčí, pak jí kopal do hlavy a nakonec jí ještě dupl na hrudník. Ze zabití byl obžalován kriminálník čerstvě propuštěný na amnestii prezidenta Václava Havla (†75).

Ve chvíli vraždy byla oběť opilá namol. Poslední večer svého života Miroslava V. »propařila« v olomoucké restauraci, s přáteli oslavovali a alkohol tekl proudem. Domů se už nikdy nevrátila. Cestou byla v noci surově napadena. Utrpěla zranění na hlavě, krku, hrudníku a zádech a zemřela na následky krvácení do mozku. Před smrtí byla ještě při vědomí. Celá od krve ležela na zemi u restaurace a v šoku nesouvisle cosi pokřikovala. „Zdála se mi jen opilá. Ležela na zemi,“ popsal pozděli na policii svědek události.

Z činu byl obžalován recidivista, bezdomovec J. N. Od roku 1966 se mu podařilo nasbírat osmnáct záznamů v trestním rejstříku. Na začátku roku 1990 byl propuštěný při amnestii vyhlášené prezidentem Václavem Havlem.

J. N. policisté znali jako vychytralého recidivistu, který »v tom umí chodit«. To po vraždě předvedl i u soudu. „Cítím se být nevinný. Ve městě jsme s kamarádem koupili dvě láhve jablečného vína a třicet deka salámu, já jsem odpoledne koupil ještě dva litry vína. Pak jsem byl v restauraci a nakonec jsem šel do pole, kde jsem si lehl do slámy a spal jsem,“ tvrdil muž, který vzápětí putoval znovu za katr.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.