Milan Valášek z Neratovic: Otrávili mi jezevčici Elišku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Milan Valášek z Neratovic: Otrávili mi jezevčici Elišku!

Jezevčice Eliška zemřela rukou neznámého traviče.
Jezevčice Eliška zemřela rukou neznámého traviče. (Foto Aha! – Jan Doležal, ara)

Bolesti, křeče a pak smrt! Tak ukrutný konec čekal třináctiletou jezevčici Elišku. Neznámý šílenec do zahrady, kde pejsek pobíhal, hodil otrávené maso! „Jestli se mi dostaneš do rukou, zdravý neodejdeš!“ vzkazuje traviči majitel psa.

Eliška pobíhala před pár dny jako každý den po zahradě rodinného domku. „Navečer najednou začala zvracet a vyšlo z ní podezřele tmavé maso, které vypadalo, jako hovězí. Okamžitě jsem jeli k veterináři,“ popisoval Aha! majitel pejska Milan Valášek. Doktor dal Elišce injekci a nasadil přísnou dietu. Jezevčice ale pořád zvracela a měla průjem. Veterinář musel nasadit antibiotika.

Čtvrtý den po otravě pejsek už jen ležel a pokaždé, když prošel kolem něj, zvedl bezmocně hlavu. Jako by věděl, že se blíží konec. „Navečer dostala silné křeče. Jeli jsme znovu k veterináři, ale bylo už pozdě. Zemřela na selhání jater,“ dodal se slzami v očích Milan Valášek.

Kdo psy tráví?

Pes se stal obětí neznámého šílence, který do zahrad po městě rozhazuje otrávené maso. „Za deset dní jsem měl v ordinaci pět otrávených psů,“ řekl veterinář Tomáš Najmon. Případ už řeší policie. Zatím bezvýsledně.

Milan Valášek chová psy od mládí. Šestnáctiletá fenka Bára (vlevo) a třináctiletý jezevčík Ben otravě naštěstí unikli.

Přečtěte si
argido
21. 2. 2013 • 15:44

k nm48!!!A ještě dodávám - ať se předlouho trápí!!!

nm48
21. 2. 2013 • 09:52

doufám že všichni šmejdi kteří se takto chovají k našim nejodanějším tvorům chcípnou na AIDS nebo na rakovinu nic jiného si nezaslouží

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.