Sestřičky (5) šly samy do školky: Jednu z nich přejel náklaďák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sestřičky (5) šly samy do školky: Jednu z nich přejel náklaďák!

Pod nákladním autem zahynula pětiletá holčička.
Pod nákladním autem zahynula pětiletá holčička. (HZS Jihomoravského kraje)

V tragický den se proměnil 8. březen roku 1961 pro dvě pětiletá dvojčátka a jejich rodinu. Sestřičky při cestě do školky smetl řidič nákladního auta. Jedna na místě zemřela, druhá byla těžce zraněná transportována do nemocnice.

Řidič František S. prožíval pracovní den jako kterýkoliv jiný. Naložil kamennou drť určenou na zpevnění podkladu při stavbě silnice a vyrazil se závozníkem do cíle. Mezitím se doma připravovala dvě děvčátka do školky.Byla již nějakou dobu zvyklá chodit za kamarády a paní učitelkou bez doprovodu. Obvyklou trasou podél silnice.

František S. zaznamenal, že mu zničehonic táhne vůz na pravou stranu. Auto přestalo být ovladatelné, řízení se samo strhlo doprava. Náklaďák narazil do telefonního sloupu, který přerazil na dvě poloviny, přesto ještě svou setrvačností pokračoval v jízdě.

Do míst, kudy procházely malé sestřičky... Přední nárazník je obě srazil. Následně se vůz převrátil. Na místě zůstala jedna bez známek života. Druhou vůz odhodil tak, že měla jen pochroumanou nohu. Po ošetření v nemocnici byla propuštěna domů. Vyšetřovatelé zjistili, že za nehodu může závada na automobilu. Neštěstí způsobila přelomená, již jednou svařovaná šneková tyč u řazení. Soud neshledal nikoho vinným. Smrt děvčátka zůstala nepotrestána, nebylo dokázáno, že by došlo k pochybení ze strany řidiče či servisu.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
didianne
3. 1. 2014 • 21:25

jasné pochybení ze strany servisu! "ten náklaďák" mohl zabít klidně i někoho jiného, tady vůbec nejde o to, že byly malé, ale netvrdím, že rodiče také neměli být nějak potrestáni, přecejen nechat je chodit v 5 letech samotné do školky...

pelagie
6. 3. 2013 • 08:19

a co takhle odpovědnost rodičů, kteří nechali 5leté děti bez dozoru ?????

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.