Vojáka zabil elektrický proud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vojáka zabil elektrický proud!

Fotografie
Fotografie (internal)

Z vojenského cvičení v brdských lesích se v roce 1959 nevrátil vojín Karel I. 17 srpna ho našli kamarádi ležet mrtvého na zemi jednoho stanů na přechodném ubytování vojáků. Vyšetřovatel po prvním ohledání určil, že zabíjel elektrický proud. Ale proč? Chtěl někdo mladého kluka zavraždit?

Kriminalisté zjistili, že s elektrickými rozvody někdo manipuloval, nebyl zapojen ochranný vodič... Znalec navíc v pouzdře zásuvky nalezl několik kapek vody, která prosakovala prasklým porcelánovým tělesem.

Vraha nakonec hledat nemuseli. Přiznal se sám, ale ne k vraždě. Už na konci července přišel ze služby Ivan J. (19) a zjistil, že ve stanu nesvítí světlo. Zašel za četařem S. J., a ptal se ho na příčinu. Nic kloudného se však nedozvěděl. Projevil tak vlastní iniciativu tím, že se rozhodl poruchu sám opravit.

Četař mu vydal potřebné kabely, ale zapojení vojín provedl velmi amatérsky.
Osudného dne přišel do stanu vojín Karel I., a když chtěl otočením žárovky rozsvítit světlo, uchopil do ruky železný třmen, přičemž stál jednou bosou nohou na zemi. Tím tělem uzavřel okruh a proud ho usmrtil.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.