Zvrhlé vyšetřování: Po čtyřech měsících vytáhli mrtvolu z hrobu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zvrhlé vyšetřování: Po čtyřech měsících vytáhli mrtvolu z hrobu!

ilustrační foto
ilustrační foto (Aha! – Martin Přibyl, pro Aha! – Jana Vacková, Jan Čada)

Mrtvolu neznámého muže vylovili lidé 23. dubna 1957 z řeky Bečvy v Přerově, doklady u sebe neměl. Soudní lékař odhadl, že mu mohlo být mezi 40 a 50 lety, a potvrdil, že byl zavražděn – ubodán. Totožnost se však zjistit nepodařilo, a tak byl podle zákona pohřben.

Po čtyřech měsících dostali kriminalisté zprávu z východního Slovenska o pohřešování J. K. (45), podle všech dostupných údajů bylo pravděpodobné, že by jím mohl být právě utopenec z Přerova. Prokurátor proto nařídil exhumaci těla a zajištění lebky mrtvoly k identifikaci. 

Soudní lékař z ní zjistil charakteristické znaky, srovnal je s lékařskými záznamy – zejména zubní kartou – J. K. a konstatoval, že se shodují. Manželka oběti dále potvrdila, že šaty, které měl v době smrti na sobě, odpovídají jeho oblečení, které měl v době odchodu z domova na sobě.

Tím ale práce vyšetřovatelů neskončila, i po tak dlouhé době dokázali odhalit vraha. Byl jím kamarád Pavol T., se kterým se J. K. vydal do Prahy za prací. Dělali zedníky a přišli si na tu dobu na velmi slušné peníze. Právě ty byly důvodem, proč Pavol vraždil. Část svých peněz propil a bál se, že rodina mu jeho neřest bude vyčítat. Tučnou výplatu sice domů donesl, ale po necelém půlroce rodinu na 20 let opustil, přestěhoval se do vězení.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
didianne
3. 1. 2014 • 21:35

Zvrhlé? Vždyť je to v pořádku. Jinak by nezjistili totožnost zavražděného ani jeho vraha.

nyxx
5. 5. 2013 • 13:38

Zvrhlý je spíš ten inteligent, co článek sesmolil!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.